The Hive, Worcester Library & Art Centre

Worcester Library and History Centre – Replacing 250 tonnes of steel from the roof with cross laminated timber and in addition to the saving in steel there was an estimated saving of 2 months of design work. The corners of the roof ‘boxes’ use a glulam beam within the plane of the roof giving a seamless inner surface whilst stitching all the panels together.

Architect: Feilden Clegg Bradley Studios, Client: University of Worcester & Worcester County Council, Completed: 2012

Awards: Civic Trust Award 2013, CIBSE Building Performance Awards: New Build Project of the Year, Innovation in Generative Design Award, BREEAM certified: Outstanding Rating.

 
 Image ©Simon Kirwan

Image ©Simon Kirwan

 
 Photograph © University of Worcester

Photograph © University of Worcester

 
 Photograph © University of Worcester

Photograph © University of Worcester

 
 Photograph Photograph © University of Worcester

Photograph Photograph © University of Worcester